GINGER-6™ 

Detta är en nanosuspension med hög koncentration av både gingeroler och shogaoler från ingefära.

Ingefärarot, Zingiber officinale, är vi alla bekanta med. Utöver att ingefära är en smaksättare i mat är det många som använder för att kurera sig mot förkylningar, lindra symptom vid åksjuka, förbättra matsmältning, mjuka upp leder etc.  Ingefära och mer specifikt de aktiva ämnena gingeroler och shogaoler har ett enormt terapeutiskt potential, i klass med curcumin. Faktum är att det finns lite curcumin i ingefära också. Men liksom curcumin tampas ingefärans lipofila beståndsdelar med både dålig absoption och framförallt omfattande förstapassagemetabolism, dvs att en stor del inaktiveras och elimineras ut ur kroppen. 

Ginger-6™ är framtagen speciellt för dig som ha systemtisk verkan av de aktiva ämnena i ingefära och då med fokus på det mest potenta ämnet som heter 6-shogaol. Både shogaoler och gingeroler förekommer i produkten men vi följer ett tillverkningsprotokoll som kan ge upp till 9-faldig omvandling till 6-shogaol.  Ingefäran i produkten innehåller minst 5% gingeroler/ shogaoler. Produkten innehåller även piperin [ett ämne som finns naturligt i svartpeppar] för att att motverka hepatiskt metabolism.

Ginger-6™ kan användes precis på samma sätt som vilken annan ingefära-produkt som helst men är speciellt riktad till dig som vill ha ingefära för terapeutiskt användning. 

REKOMMENDERAD DOSERING

Skaka flaskan och dra upp lösningen i pipetten och dosera 5-20 droppar antingen direkt in munnen [smakar stark med en viss sötma från glycerin] eller vid behov blanda det i något, t ex te. Den rekommenderade dosen ska ej överskridas.

INNEHÅLL

Vegatabiliskt glycerol, sterilt vatten, 0.1g/mL Enexa™ [extrakt av ingefära av  Zingiberis rhizoma [radix]], 5mg/mL piperine [extrakt av Piper Nigrum [fructus].

Kosttillskott

Bör ej ersätta varierad kosthållning. Förvaras utomräckhåll för barn och ska ej användas av gravida eller ammande. 

KONTRAINDIKATIONER

Ingefära kan hämma bildningen av tromoxan och aggregation av trombocyter. Fråga din läkare om du använder blodförtunnande.