HUR är det MED KOSTEN?

Även om Citronprotokollet™ är framtaget utan egentlig hänsyn till hur kosten påverkar så är det ju så att en dålig kost främjar inflammation. En dålig kost kan på så sätt bidra till onödig motvind för produkterna. Ändrar du kosten, vilket de flesta användare ofta redan har gjort, kan du få en medvind som förbättrar chansen att få en bra effekt. Dessutom är det bra att lägga om kosten och tänka långsiktigt i detta eftersom du en dag kanske slutar med Citronprotokollet™ och då kan kosten bidra till en mjukare övergång utan bakslag.  

Vi har inget detaljerat kostupplägg som vi rekommenderar men nedan är några riktlinjer för att komma igång. 

Minimera intaget av socker (godis, kakor, läsk, saft etc)
Minimera intaget av vete (bröd, pasta etc)
Försök minska ned på alla processade livsmedel
Minska ned på intaget av mjölkprodukter
Öka intaget av grönsaker och bär
Öka intaget av nyttigt fett (olivolja, kokosolja, fiskfett)

Kom ihåg att även om du någon gång äter 'fel' så ge inte upp utan börja bara om. Det är hur din kost ser ut på lång sikt som är det viktigaste och varje dag du kan undvika dåliga livsmedel är en vinst.

Komma igång med Citronprotokollet

Citronprotokollet™ är enkelt.  Det svåraste är faktiskt att bestämma om du ska använda en av produkterna och i så fall vilken, eller om du ska använda två eller kanske alla tre. Om du vill ge protokollet en ordentlig chans så rekommenderar vi att du använder alla tre under en månad. Varje produkt har sin unika verkningsmekanism och man kan säga att där den ena slutar verka, tar en annan över och på så sätt påverkas i princip hela immunlandskapet. Det är alltså störst chans att du får effekt när du använder alla tre produkter och det beror inte bara på att de samverkar utan även på att vi 'skjuter brett' för att påverka så mycket som möjligt. Fungerar inte den ena produkten så kanske den andra produkten gör det och det är bättre att börja ordentligt från start och sen eventuellt ta bort någon produkt i ett senare skede.

Om du vill börja med en eller två så är det egentligen bara att välja själv. Gå på pris eller vilka av produkterna du tror på. Det kan inte bli fel men tänk på att effekten kanske inte blir lika påtaglig och du därför kan behöva använda produkten/produkterna lite längre tid. 

Om du får effekt så fortsätt minst några månader. Även om du mår bättre så kan problemet ligga och bubbla under ytan. Målsättningen är att påverka på djupet och det kan ta tid, förhoppningsvis få bort problemet permanent genom att återställa vävnads- och immunhomeostasen.  

Det går bra att fortsätta med produkterna så länge du vill. Du har egentligen bara att vinna på långsiktig användning, t ex taurin (1) som ingår i Symbios, alfa-ketoglutarat (2) som ingår i Akoge och även RCU (3) har testats under långa perioder i prekliniska studier och allt talar långsiktigt positiva effekter när det gäller bland annat åldrande.1. Taurine deficiency as a driver of aging.

Science. 2023;380(6649):eabn9257. doi:10.1126/science.abn9257
2. Alpha-Ketoglutarate, an Endogenous Metabolite, Extends Lifespan and Compresses Morbidity  in Aging Mice.
Cell Metab. 2020;32(3):447-456.e6. doi:10.1016/j.cmet.2020.08.004  
3. A pro-oxidant combination of resveratrol and copper down-regulates multiple biological hallmarks of ageing and neurodegeneration in mice.
Sci Rep. 2022;12(1):17209. Published 2022 Oct 14. doi:10.1038/s41598-022-21388-w

Hur ska jag dosera?

Doseringen är samma för alla och står på förpackningarna.  Hemligheten bakom Citronprotokollet™ är inte bara vilka ämnen vi använder utan även vilka doser. Dosen är helt avgörande för effekten och därför ska du ta varken mer eller mindre. När du väl nått dit du vill så kan du lite senare minska doserna, t ex bara ta morgondosen.

KAN JAG TA MINA VANLIGA TILLSKOTT?

Ja det är inga problem att kombinera Citronprotokollet med annat men många tar en massa olika tillskott utan att veta om de gör någon nytta. Känner du igen det så kanske det är dags att se över vilka produkter du kan undvara för att spara en slant. Rena näringsämnen, t ex vitaminer och mineraler tycker vi att du ska fortsätta med. 

INGA KONSTIGHETER

De ingredienser som ingår i protokollets produkter bildas naturligt i kroppen och/eller ingår i vår dagliga kost.