INNEHÅLL

PEG-sorbitaloleat-ekdysteroidkomplex [50mg/mL verksam beståndsdel], vegetabiliskt glycerol.  

Retibol [Nanoliposomalt]

Retibol är en innovativ produkt som ursprungligen utvecklades under Sovjetunionens glansdagar som en naturlig del av det, i det för övrigt ganska kemiska, medicinska programmet inom elitidrott. Det här var på högsta nivå, inom de Olympiska programmet.

Retibol innehåller s k fytoekdysteroider som kemiskt sett är polyhydroxylerade steroler som har förmågan att påverka proteinsyntesen på en post-translationell nivå i ribosomerna genom att öka uttryck via ER-beta. Det är i cytoplasmans ribosomer som aminosyror byggs ihop till protein och denna process är vanligen en svag länk när det gäller snabb återhämtning efter träning. Det här betyder att Retibol inte ökar, utan påskyndar proteinsyntesen. En snabbare proteinsyntes innebär att användaren kan öka sin träningsvolym för att få ut mer resultat av träningen. Detta är speciellt intressant inom elitidrott där träningsvolymen är avgörande men begränsas av långsam återhämtning. Verkningsmekanism och effekt, både in vitro och in vivo, har dokumenterats i publicerade studier som är utförda av forskare i Tyskland och in vivo på försökspersoner på sub-elitnivå i opublicerade studier av forskare i Estland. 

Med den här versionen har vi tagit Retibol till en helt ny nivå men hjälp av nanoliposomer som förbättrar både biotillgänglighet på de annars hydrofoba sterolerna. Det gör att man kommer långt med betydligt lägre dos. Det går inte att jämföra dosering av en nanoprodukt som man gör med vanliga kosttillskott eftersom det är två helt olika saker.  Nanoteknik handlar egentligen mer om transportsystemet än partikelstorleken i sig. ELABS använder en beprövade och dokumenterade transportsystem som, beroende på det verksamma ämnets beskaffenhet, kan förbättra biotillgängligheten mångfaldigt, ibland men än 100-faldigt. Ju sämre upptag från början desto mer kan vi förbättra biotillgängligheten med den här tekniken!

REKOMMENDERAD DOSERING

Ett pump (ca 1mL) dagligen. 

Kosttillskott

Bör ej ersätta varierad kosthållning. Förvaras utomräckhåll för barn och ska ej användas av gravida eller ammande. 

KONTRAINDIKATIONER