LONGEVITY

Longevity handlar om att hålla sig ung och frisk högre upp i ålder. Eftersom ohälsa och för tidigt åldrande kommer som en följd av inflammation kan man se det här lite som mer förebyggande och långsiktiga åtgärder. Av den anledningen använder vi som regel inte de mer avancerade produkterna som rekommenderas vid befintlig inflammation men det beror givetvis lite på ålder och utgångsläge. 

Eftersom longevity handlar om långsiktighet så måste man även tänka på kostnaderna. Vår rekommendation är att helst kombinera flera produkter men det är inget man behöver göra hela tiden. Ett tips är att grunda ditt upplägg på Akoge som innehåller alfa-ketoglutarat. I studier på möss som fick detta ämne från medelålder och livet ut visade man att mössen inte bara levde längre utan de höll sig friskare och inte minst såg betydligt fräschare ut än kontrollgruppen. Akoge är också en av nyckelprodukterna som vi använder mot inflammation generellt så det kan då beroende på din ålder och utgångsläge ganska omgående ge dig positiva effekter. 

Lägg sen till en eller två produkter men du kan växla mellan olika, dvs inte använda en och samma produkt hela tiden. Vi har många produkter som är intressanta och några av dem ser du nedan. 

AKOGE (CA-AKG)

Alfa-ketoglutarat i kombination med C-vitamin. Bra basprodukt! 

MITOO

Två växtämnen som är riktade mot viktiga mitokondriella enzymer.

FISETIN

Bredverkande växtämne känt för sin senolytiska verkan. 

LIONS MANE

Extrakt av svamp som används för att förbättra kognition. 

NMN PLUS

NMN, dvs ett förstadium till NAD+ i kombination med resveratrol.

PTEROSTILBEN

Även känt som dimetylresveratrol. Tas upp bättre än resveratrol.

QUERCETIN NANOFORM

Senolytisk flavonoid med bred verkan på på cellmetabolism och hälsa.

APIGENIN

Flavonoid med antiinflammatoriska egenskaper.

Fler produkter

På vitaminverket.com kan de se och beställa hela vårt sortiment.