SKINCARE

Huden åldrande har en stark koppling till inflammation och det är därför de flesta antiinflammatoriska ämnen i krämform kan minska fina linjer men framförallt förebygga. Även om vi anser att det här i första hand är saker som reglerar inifrån så går det ju inte att bortse från det faktum att huden påverkas av faktorer utifrån. Alltså är det mest logiska att försöka främja en frisk hy både inifrån och utifrån. 


VÅRDA UTIFRÅN

Målsättningen när vi tog fram Vivant™ Crème Anti-Âge  var att hålla den så naturlig som möjligt eftersom vi tror att vår hud mår bäst av naturliga ämnen. Samtidigt ville vi inte måla in oss i ett hörn där vi måste kompromissa på produktens egenskaper. Med andra ord, det här är en produkt som kombinerar naturligt med avancerad teknologi, t ex för ökad leverering av verksamma ämnen djupare in i huden. 

Vivant™ Crème Anti-Âge är utvecklad med fokus inställt på dermala fibroblaster och dess roll för att bevara en homeostas i den extracellulär matrixen, dvs det som i stora drag håller huden fast och elastisk. Vivant™ Crème Anti-Âge hjälper bidrar till att förbättra metabolismen i  fibroblaster och andra hudceller och bidrar på så sätt till en frisk, levande hy!

 

NYCKELINGREDIENSER
○ Melatonin  ○  Metylenblått ○ Nikotinamid ○ Silymarin


INNEHÅLL: Aqua [ultra-pure water], squalane [from olive oil], hydrogenated ethylhexyl olivate/ hydrogenated olive oil saponifiable, capric/caprylic triglyerides, blueberry seed oil, propandiol, glycerine polyglyceryl-2-stearate, glyceryl stearate, stearyl alcohol, nicotinamide, melatonin, D-mannose. glyceryl stearat citrate, naringenin [PEG-sorbitanoleat conjugated] and methylene blue.

Den här produkten är i grunden utvecklad för att stärka upp alla barriärer i kroppen, inte bara hudbarriären. Några exempel är tarmbarriären och blod-hjärnbarriären. Effekten kommer genom att dämpa inflammation och de metalloproteinaser som bryter ned tight junctions i barriärerna. Nyttan med detta är individuell men den kan göra underverk. 
Henrik Eiselt, Head of Creative Research, ELABS

Om dermala fibroblaster

Dermala fibroblaster spelar en viktig roll i hudens åldrande, och deras funktioner är nära kopplade till metaboliska förändringar som påverkar hudens struktur och utseende över tiden. Här är en översikt över deras roll i hudens åldrande ur ett metaboliskt perspektiv:

  1. Kollagenproduktion: Dermala fibroblaster är ansvariga för att producera kollagen, vilket är det huvudsakliga proteinet som ger huden dess struktur och elasticitet. Med åldern minskar fibroblasternas förmåga att producera tillräckliga mängder kollagen. Detta leder till förlust av hudens fasthet och ökad synlighet av rynkor och fina linjer.

  2. Elastinfibrer: Dermala fibroblaster är även involverade i bildandet av elastinfibrer som ger huden dess elasticitet. Under åldrandet minskar produktionen av elastin, vilket gör huden mindre elastisk och mer benägen att tappa sin form.

  3. Hyaluronsyntes: Fibroblaster är ansvariga för produktionen av hyaluronsyra, en fuktbindande substans som hjälper till att hålla huden återfuktad och fyllig. Med tiden minskar fibroblasternas förmåga att producera tillräckliga mängder hyaluronsyra, vilket kan resultera i torrhet och en förlust av hudens ungdomliga lyster.

  4. Antioxidantförsvar: Dermala fibroblaster är involverade i produktionen av antioxidanter som skyddar huden mot skador från fria radikaler och UV-strålning. Med ökad ålder kan fibroblasternas antioxidantförsvar försvagas, vilket ökar risken för oxidativ stress och skador på hudens celler.

  5. Inflammation: Åldrandet kan öka graden av kronisk låggradig inflammation i huden. Denna inflammation kan påverka fibroblasternas funktion genom att störa deras förmåga att producera viktiga proteiner och ämnen som är nödvändiga för hudens hälsa.

  6. Metabolisk aktivitet: Med åldern minskar fibroblasternas metaboliska aktivitet, vilket påverkar deras förmåga att reagera på skador och stimulera regenerering av hudvävnad. Detta kan resultera i långsammare läkning och en ökad ackumulering av skador över tiden.

Sammanfattningsvis är dermala fibroblaster centrala aktörer i hudens åldrande genom deras roll i att producera viktiga komponenter som kollagen, elastin och hyaluronsyra. Metaboliska förändringar som påverkar fibroblasternas funktion bidrar till förlust av hudens struktur, elasticitet, fuktbalans och ungdomliga utseende.